2013/01/06

Om 2012.

Folk sammanfattar sina år, jag tror att jag ska undvika, mitt känns mest så här:
Födde son, var hemma, lämnade och hämtade på förskolan och mådde jävligt dåligt.
Plus blev av med jobbet.

Önskelista för 2013:
– må bättre
– bli av med gravidkilona
– få jobb på ställe som ej luras och myglar

Tack på förhand.

27 kommentarer:

Anonym sa...

Du underbara kvinna, såna fantastiska bilder på dig och din familj! önskar dig all lycka återstående dagar av 2013. KRAM

Drömma-Lotta sa...

Puss. Du är underbar, frank och fin.

Läste om din längtan efter ny stil, förstår precis!!
Står och väger bland vintage och 50-tal och sekelskiftesromantik och stam design.
Lite mindre färg, önskar jag mig själv.
Utom på kläder kanske.

Iallafall, din blogg är ljuvlig som vanligt och jag önskar dig och mig med hela hjärtat ett bra 2013 med jobb och hela baletten <3
Kram

Anonym sa...

Det låter som om du haft ett tufft år. Jag håller tummarna för att detta blir bättre. Alltså, arbetsmarknaden/arbetslivet är inte direkt någon friskhetskur i dagsläget. Har själv varit föräldraledig i år och även om jag har en tillsvidareanställning så känner jag att distansen till jobbet har fått mig att reflektera en hel del över de villkor man liksom lär sig att böja sig under. Det känns inte helt bra.

Joanna sa...

Tack anonym, jag hoppas också att det blir bra dagar.

Lotta,
det är frustrerande att inte ha råd att bara slänga ut (ge bort) allt, och sen åka till Ikea, klicka hem från div sidor, och bara vänta på paketen med nya saker.
Bida sin tid – inte riktigt min grej.

Kram, jag hoppas att vi kan ses en dag.

Anonym,
verkligen inte, man kan bli nervös för mindre!
Jag hade också en visstidsanställning, och jag lågt rätt långt upp på LAS-listan, men jag var föräldraledig och en person med "rätt" efternamn orkade inte med förändringar på hennes redaktion, så en som jobbat bara hälften så länge som jag fick stanna.
Uppenbart mygel, uppenbart fuffens, den enda jag kunde lita på var fackordförande som sa att allt var ok och jag lugnt kunde skriva på papper. Bara att han också var fuffens och myglade. Tack då. Jävla facket. (Och personen med "rätt" namn)

Joanna sa...

nej vad säger jag. inte visstids. TILLSVIDARE! Jag hade en jävla tillsvidaretjänst, men blev bortpetad.
"Förldraledig, oplacerad – ska bort" stod det vid mitt namn på en lista ledningen hade gjort inför första förhandlingarna.

Anonym sa...

Men vad sjukt! Alltså det är ju för dåligt! Jag hade nog upplevt mig som lurad och rättslös. För mig har det hänt lite liknande saker (forskningsmaterial som blivit "stulet" av överordnad för egna ansökningar om pengar, löften om lönelyft efter examen/specifika uppdrag som sedan efter allt arbete blivit ingenting och "Jaja, men du vet nu är det ju så....") För mig resulterar det i en känsla av att "vad fasen, jag trodde att det skulle gå bra om man bara gjorde sitt bästa." Sånt mygel, och jag är så naiv. Men, kan man inte få vara det?

Åter till dig; lycka till och låt inte knasbollarna förstöra din känsla för dig själv.

Anonym sa...

Jag gör som du, jag har inget intresse av att summera förra året, det var inte många bra saker som hände då... Mobbad på jobbet, folk som jag trott vara vänner försvann, människor dog, jag blev uppsagd, och nu är jag sjukskriven pga situationen på jobbet... Fördelen med förra året, är att det kan inte bli sämre, bara bättre. Så jag har höga förväntningar på 2013. Att du bloggar igen är en bra början! ^_^

Anonym sa...

Jag hoppas verkligen att du får ett bra jobb där de behandlar dig med den respekten du förtjänar. Och så hoppas jag såklart att du mår bättre. Jag saknar dina inlägg, men förstår om det är svårt med två barn och jobbsök.

Pettiwoman sa...

Befinner mig lite i samma sists när det gäller jobb så jag förstår dig.

Vi håller tummarna för ett bättre 2013 =)

Massa kramar!

Lena (fröken_lila) sa...

Oh fy fan vad hemskt - skulle du kunna gå och klaga vid någon domstol? Jag kan ju inte svensk arbetsrätt men märker att jag borde sätta mig in i reglerna snarare igår än idag. Jag håller hursomhelst tummarna för att du ska hitta ett jobb så snabbt som möjligt. Vet ju själv hur deprimerande det är att bara vara hemma. Jag tror ju att mål 1 (må bättre) kommer automatiskt av att mål 2 och mål 3 infrias. Kolla in det där träningsprogrammet jag mailade dig om, vettja! Jag har varit lat och slutat med mina 15min varje dag sedan jag böjade jobba, men nu när jag har hunnit bli frisk från den här förkylningen börjar jag igen. Ska vi peppa varandra? 15min varje dag klarar vi väl? Hejja hejja du är bäst!

Unknown sa...

Blä! Och hoppas att det blir bättre!
( Jag kommer på din bloppis även denna gång!)

Kramar till dig i massor!

lisa sa...

fina bilder och jag kan inte annat än önska dig ett bättre 2013. hoppas du får må bättre för det är du så himla värd och att du får ett nytt jobb. kramar på dig i massor! <3<3

Jenny sa...

Hej!
Kanske kan detta vara något för dig!?
Indiska söker frilansdesigner. Kanske inte det du pysslat med tidigare... men jag tänkte på dig när jag såg jobbet :)

Skickar en länk men du kan ju också gå in på www.indiska.com och läsa mer. Ansökan ska dock vara inne imorgon 8/1 så det är snabba puckar!

http://candidate.ecompetence.se/indiska/external/Job/Details/e20df208-268b-4a2d-9e4a-31a4e28903f4

Önskar dig allt gott!

Malin sa...

Åh, tråkigt med skitår. Hoppas att 2013 bjuder allt du önskar.

Jag blev lite kär i er blombladiga tapet i sovrummet, var har ni köpt den?

Anna sa...

Kan antagligen inte komma på din hemmaloppis. Tyvärr tyvärr. Hade varit skoj.

Låter inte bra med ett skitår.
Jobbet är ju för jävligt hanterat av dem!

Det där med må jävligt dåligt kanske du kan behöva lite hjälp med? Ibland orkar man inte riktigt av sig själv. Mediciner och terapi har hjälpt mig i omgångar. En måste inte ha dödens-värsta-über-depressionen för att behöva hjälp. Du har haft två jobbiga graviditeter, flera flyttar och blivit uppsagd på ett fult sätt. Förutom att du är småbarnsförälder som är tungt och trättsamt för alla (och roligt och fantastiskt också så klart). Jag tycker det är dags för dig att få må bra nu! Och kanske kanske kan du behöva lite hjälp med det?
Bara en tanke och jag kanek är helt fel ute. Förlåt i så fall.
Kram

Oiidesign sa...

:)

Karin Lewerin sa...

Detta kanske är något för dig?
http://www.designmom.com/2013/01/help-wanted-2/

Elin sa...

Hej hej!
Jag har aldrig skrivit förr till dej, men jag gillar din blogg så mycket, åsså tycker jag det är kul att du är från arvidsjaur då min släkt kommer å bor därifrån(oppå)Min mor är född å uppvuxen där , i julträsk.jag bo i skelet nu, men älska a-jaur nåså mycke massa. Jag vill bara skicka dej massa värme å kramar. var inte hård mot dej, det är okej å må dåligt stunder av sitt liv. Det bli bättre, du har gått igenom omställningar så det är ju egentligen helt naturligt, Kom ihåg- du är fantastisk, ta för dej av det du vill gö. Så fina bilder älska tapeten i soverummet, Kram kram från Elin I ske-å

Gila sa...

Önskar dig ett bättre år alla kategorier! Kram

Joanna sa...

Anonym,
det är så himla TRIST att folk inte kan bete sig. Att vissa inte verkar ha något samvete öht. Tänk om alla ville göra rätt och aldrig mygla, fy fan vad mkt bättre samhället hade varit då.

Anonym2,
ditt år lät riktigt jobbigt. Sånt ska man inte förtjäna. Hoppas innerligt att du får må bättre i år. Må dåligt av att folk är idioter? JAMEN DET ÄR JU FÖR JÄVLIGT!
Jag håller mina tummar för ditt 2013.

facutvivas,
tack. Verkligen tack tack tack.
Jag saknar också mina inlägg. Och att känna att det ska bli roligt att fixa till med bilder och lägga upp i fin ordning som matchar varandra, och skriva om tankar som inte är svarta och trötta.

Pettiwoman,
vad trist att du också måste ha det så. Hoppas verkligen på bättring för oss båda!
Kram!

Lena,
det är mkt som står i regler och lagar, men i många fall handlar det även om ord mot ord. Det är ju inte många avtal som skrivs på som lämnar hål för arbetstagaren att hitta räddning i.
Jag är i kontakt med jurist, och även om inget går att ändra kan det kännas bättre om hon ser att inget hade kunnat göras annorlunda. Hur fel det än må kännas, om allt gått rätt till kan jag lättare acceptera och gå vidare. Slippa gräma mig.
Tack för peppen, det vore verkligen nåt! Jag är inte där än, jag känner det. Jag ska försöka.

Johanna,
vad kul! Att du kommer alltså!

lisa,
tack snälla du!
Kram.

Jenny
tack för tipset!
Jag hade älskat det, men är inte direkt kvalificerad. Fast hade kunnat söka ändå! Hann inte. Men tack som tusan för att du tänker på mig!

Malin,
tack!
Synd att det inte går att sälja vidare tapeter, jag är sugen på nåt annat nu! : )
Den är från Borås tapeter, av Hanna Werning. Klättervippa heter den.

Anna, Vad synd! Det hade ju varit kul.
Jag har kommit så långt i tankarna att jag tänker ringa nån och få komma och prata. Nu ska jag bara göra det också.

Oii
:D

Karin,
TACK! Tack för att du tänker på mig. Jag skickade faktiskt henne en länk till min portfolio. Vi får väl se…

Elin,
vad glad jag blir av din kommentar!
Och vad lustigt med din mor, jag är nämligen uppvuxen i Kläppen, och den byn ligger ju så himla nära Julträsk. Varje dag åkte jag förbi Julträsk och tittade på det fina huset och på vägskylten och längtade efter jul. Jag var inne i det huset en gång. Med en busschaufför? Gud vad konstigt att de kunde ta med skolskjutsbarn bara så där.
Tack för peppen.
Kram.

Gila,
tusen tack!
Kram.

Anna sa...

Ring!

Kom ihåg att alla samtalskontakter inte passar alla människor så om du inte trivs med den du får träffa är det inte samtalandet i sig som är fel utan människan eller er personkemi. Om det är svårt att komma dig för att ringa kan du låtsas inför dig själv att du ringer för dina barn för att boka en BVC-tid eller nåt annat vardagligt. Tänk att det är tandläkaren. Tandvärk ska en åtgärda på en gång och då är det bara att kasta sig på telefonen. Sen är det så klart lite jobbigare att berätta för nån person på nåt vårdställe om krämpor med psykiska orsaker än om hål i tänderna. Men det är ännu jobbigare att fortsätta må dåligt.

Lycka till!

Mimmi sa...

Jag hoppas din önskelista slår in, särskilt första punkten. Vill tacka dig för att du trots motigheter förgyller mitt Instagramflöde med vackra bilder.

Unknown sa...

Vilka otroligt härliga bilder! Som vanligt :)

Anna B sa...

Åhh så fina bilder och gullig bebis! Hoppas 2013 blir ett enklare år. Kram.

2 Rum & Kök sa...

Så fantastiska bilder och vackra barn, lycka till med jobb och hoppas att du ska må bättre detta år=)
Lotta från Norrbotten

nomin sa...

Vilken fantastisk sänggavel, vart hittar man en sådan? :)

Jennifer sa...

UNderbara foton!