2011/04/19

Om allt det randiga.

Varför är så många barnplagg randiga?
Jag försökte länge värja mig, men försöker man samtidigt hålla sig ifrån allt förö könsstereotypa plagg, och plagg med omotiverade blaffiga siffror på, eller onödiga konstiga fraser på engelska, då blir utbudet inte så himla stort längre.

Skulle jag inte vara så himla dålig på att sy.
Men framför allt; skulle jag inte ha så himla lite tid (ork).
Då skulle jag sy hela mitt barns garderob.

6 kommentarer:

Sophie sa...

Jag insåg igår att elsie har 8 (!) randiga tröjor. Och 3 icke randiga.
Eeeeee...
Det beror som du säger på att det annars är massa fult på dem.
Och jag har bestämt mig. Jag måste börja sy barnkläder själv. Jag får panik.

Malin sa...

Det finns en oändlig mängd sybloggar där man kan köpa barnkläder och få dem som man vill :) Finns även ett forum på Facebook om man nu är med där, Hempysslat till salu där det säljs allt möjligt, bland annat barnkläder :)

Jag skulle gärna sy men vi kommer inte överens symaskinen och jag, inte ett endaste dugg faktist...

Anna sa...

Och jag älskar randigt. Både på mig själv, barnen och min man. Har tyckt det är jättefint ända sedan jag var barn själv. Men visst skulle även jag önska mer variation på barnkläderna. Tycker inte heller om blaffiga tryck eller alltför könsstereotypa kläder på barnen så utbudet består ju mest av randigt eller enfärgat.

Jag kan sy själv men känner aldrig att jag har tid. Dessutom skulle jag behöva en symaskin med bättre trikåsöm(= mycket dyrare) om det skulle kännas värt att sy kläder i någon större skala.

Emeli / lovely chaos sa...

Det ör bara att sätta igång! Att sy alltså. Jag kan inte sy men gör det ändå. Igår illgult med vita prickar. Idag klarblått med rosa svampar. Till sonen alltså.
Ungar bryr sig inte om sömmarna är lite kansiga och sneda. Det är bra det.
<3

Kristina sa...

Håller med till fullo. Brokigt och färglatt, omatchat så att ögonen går i kors, massa tryck och tuffa texter och logos och så mer eller mindre sublim marknadsföring av det "rätta" klädmärket med ränder, klöver mönstrat eller moln etc...
Ursäkta att jag brer ut mig om detta på ditt blogg, men de ligger smarta marknadskrafter bakom detta utnyttjande av föräldrars osäkerhet. Jag blir inte sådär överväldigat glad av utbudet på ETSY heller. Var hittar man kläder som inte är dansk retro rätt? För det är typ det enda alternativet...Och det alternativet har jag tröttnat på. Jag vill klä mitt barn klassiskt ,hållbart och vackert tidlöst i färger som är smickrande och inte överväldigande. Jag gillar Noa Noa miniature en del Bon a Parte och lite från Pompe De Luxe och Zara och La Redoute men det mesta köper jag från kedjorna, det gäller att hålla ögonen öppna och sålla fram guldkornen. Väljer man förnuftiga inköp så går de också bra att sälja vidare på tex Nu Och Då eller Blocket...

iLLi sa...

Ja, Allt är randigt ala "polarn och pyret" tycker jag med. Skittråkigt!