2009/08/30

Om underkläder med god tanke.

Jag läser prisande ord på flera bloggar.
Om Lindex senaste underkläder The perfect retro.

Själv blev jag mest besviken.
Till stor del bara för att.
Behån var vadderad åh suck dessa ständigt vadderade behåar.

Lite även för att materialet inte var vad jag trodde.
När jag såg dem på bild.

God tanke som hade kunnat vara ännu bättre.


Bild från Lindex.
Fotograf Jimmy Backius.

8 kommentarer:

Pausfogel sa...

Suck! Det var samma sak i våras, det såg superfint ut, sen när det kom i butik var allting plastigt och inte alls som man tillåtit sig att hoppas. Men tanken är god.

Anonym sa...

Suck, vad är det med de där jädrans vadderade behåarna som fyller butikerna. Det är så obekvämt, jag vet inte som vad, som en skottsäker väst eller nåt.
Det går ju knappt att få tag på en vanlig BH. Kanske för att man måste ha stor byst även om man inte är född med en.

Herreguud, det finns vissa kvinnor som trivs med att vara plattbröstade, jag t ex. Jag vill ha ovadderade BHar. Jag klagar alltid i alla affärer som inte säljer ovadderat. Och möts alltid av totalt oförstående kommentarer.

/annika

Joanna sa...

karin,
ja suck indeed.
tänker du på den här kollektionen från i våras?
då de lät sina designers inspireras av favoritplagg och andra loppisfynd?
för den blev jag i alla fall besviken på.
allt såg så fint ut på bilderna, men i butiken var allt plastigt och tråkigt.

annika,
ja, små bröst är också fint och alla vill inte ha axelvaddskänslan över bysten.
och det som förvånar mig mest är egentligen att man utesluter det ovadderade alternativet så ofta.
det vore ju helt okej om det fanns båda valen, de som vill ha större byst och med uppuffad byst får ha det, men man måste ju förstå att andra kanske vill ha det på ett annat sätt.

spunnet socker sa...

Jag vet inte om Change finns i alla städer? De har i alla fall ett bra utbud av bh-ar som inte är vadderade. Deras spetsbalconette-bh är underbar! Och den har flera av mina kompisar också och vi är ganska olika skapta. Allt från ganska platta bröst till stora som behöver specialstorlekar. Dessutom har de kunnig personal som hjälper till att hitta rätt storlek. Samt en rea som har hållit på säkert sen april, vilket känns suspekt, men vi säger jatack!

BillieB sa...

Känner precis lika dant.. när jag såg det i butiken sprang jag fram för det såg för bra för att vara sant ut...och lite så var det oxå..vad ska man med en gördel till som inte orkar utföra sin funktion :-( men fint var det..

Annaa M sa...

Vadderade behåar känns verkligen som en överloppsgärning i min storlek.

Men gördeln! Jäklar vad jag har haft nog av sådana i livet. Vilken underbar utveckling strumpbyxorna var när de kom. Vad man hatade glipan mellan strumpa och gördelkant, vad man hatade strumpebanden framförallt när kjolarna blev kortare. Så fort man rörde sig syntes strumpebanden och jag lovar, ingen tyckte det var sexigt, bara fult. Och om någon skulle yppa något om sexighet så skulle han ha fått på käften, jag lovar, sådant var det goda sena 60-talet! Tack härliga 70-tal för det slutgiltiga, trodde vi, farvälet till kvinnoplågaren gördeln!

Jag fattar inte förtjusningen över att ett så ofunktionellt plagg kommer tillbaka. En backlash för kvinnlig bekvämlighet och frihet helt enkelt.

Joanna sa...

spunnet socker,
det vet jag inte?
finns det i gävle?
jag känner inte igen namnet i alla fall men det lät ju som en bra affär.
särskilt biten med rea sedan april.

billieb,
det reagerade jag också på, att gördeln ju mer var som ett bar mkt tunna trosor.
det ska väl mer vara utseende än funktion gissar jag.

annaa,
det har du verkligen rätt i.
det är märkligt hur man tar tillbaka vissa saker för att det ska vara lite hollywoodglamour över det hela, och så reflekterar man inte på vad det representerar för kvinnor som faktiskt föddes före 80-talet och upplevt frigörelsen från obekvämligheterna.
hur tjusiga de än må se ut på vissa bilder.

måste ha varit riktigt besvärligt med glipan, jag hade verkligen blivit tokig på den.

Moa - En magisk purt... sa...

Allt ajg vill ha är en ovadderad bh och trosor med rejält hög midja. tror jag ska fråga min mormor var hon handlar underkläder snart! Dessutom är INGA plagg gjorda för lite större bröst. Mina är inte överdrivna men jag kan inte ha en enda bustier eller blur, trots att jag går upp en massa i storlek.. Kan man inte anta att om man har kött på benen så har man också lite bröst - i alla fall ibland?

Mycket underklädesaggression här. Nårtt vi kvinnor dras med antar jag. Män är mer "little support, little freedom". Ingen obekväm spets här inte.