2011/01/10

Om dagens sjukdom.Torsten somnar i mitt knä och hostar så att han låter som en trut.
Det är han som är hemma sjuk men tittar man på mig.
Ser jag ut att behöva en dunderkur.

Jag undrar hur man gör.
Hur blir man piggare när man inte har energi att orka göra något åt det?
Hur börjar man träna när allt man vill är att lägga sig under filten och vila?
Och hur äter man en bra kost när man knappt orkar breda sin egen macka på morgonen?

De fina byxorna fick Torsten av sin mormor.
I julklapp.
Så fort han vaknat ska vi ta en promenad i solen.
Man behöver det även när man är sjuk.
Kanske allra mest då.

9 kommentarer:

Lisa sa...

Krya på Torsten och det där undrar jag med. Tro vad man ska göra för att få mer energi. tycker jag är trött mest hela tiden.

Kristina sa...

Jag tror på att ställa tydliga konkreta och realistiska mål. Vad önskar ,vill och drömmer jag om? Vad är det som är drivkraften och motivationen? Det är nr uno. Att komma i en älskad klänning är inte ett fult mål tex.
Utforska hur jag tar mig till målet. Undanröja hinder...Söka sig till människor som stöttar.Söka inspiration till förändring där det känns som roligt och lustfyllt
och där ens "jag" kommer mest till sin rätt. Att ha delmål på vägen.
Införa belöningar. Tillåta sig att misslyckas och komma igen. Små steg leder till stora förändringar om man bara törs och vill. Att göra lite i rätt riktning är bättre än att inget göra. Och att stupa redan innanman påbörjat en förändringsprocess för att kraven känns för höga, pressen för tuff är endast tankar och känslor inte sanningar och objektiva fakta.Kolla och utvärdera"vad har jag gjort idag för att nå mitt mål?" Köksbänkscouching a la minute.Hoppas att du inte tog illa upp? PS att vila sig iform är ofta det enda rätta, tids nog är man frisk nog att fatta ett beslut.

Fröken K sa...

Trött hela tiden, ja jag känner igen det. Jag förstår heller inte hur man ska orka träna, laga sund mat eller ens umgås nuförtiden.

spunnet socker sa...

Jag är ofta trött, men troligtvis inte i samma grad som du. Och jag har inte svaren på alla frågor. Men jag har förslag på lösning till sund kost-frågan. För mig är lösningen att laga storkok. Jag förstår att det är svårare när man är en familj och inte bara själv. Men se till att laga lite extra mat och frysa in. Ett annat förslag är att laga mat EFTER att man har ätit. Nån gång när du och din sambo båda är hemma samtidigt kanske en av er kan passa Torsten och en av er laga mat. Då kan den personen laga flera olika rätter samtidigt, det är roligt! Jag gör så ibland och då drömmer jag mig tillbaka till tiden då jag jobbade på café och det var full rulle hela tiden. På en eftermiddag kan ni säkert få ihop en veckas måltider! Lycka till och kom ihåg att ingen hinner allt, det Torsten kommer minnas när han blir stor är förmodligen inte att han fick frysta fiskpinnar till middag utan att hans föräldrar brydde sig om honom!

Charlotta sa...

Stackars liten!
Måste säja att jag älskar dina bilder. Det är så härligt ljus. Hur sjuttsingen gör du?

(Och vilka underbara byxor han hade, lille sjuke killen)

Anna Eleonor sa...

Jag tänkte säga att då kan man gå ut en sväng trots att man känner sig jättetrött. Det hade du ju gjort. Jag tycker dina bilder brukar vara som utflykter. En gång hade du fotograferat någon leksak i en park som hade typ samma färg som nåt av dina plagg. Mintgrönt? Fråga Torsten vad han vill ha på bild?

Mat och träning...nej där kan jag inte några råd. Först måste man bli lite piggare än supertrött. Ät en tomat eller en morot. Enklare än att breda en smörgås.

Jenny sa...

Så fina pyjamasbyxor!!

Joanna sa...

tack tack och kloka råd.
jag ska begrunda och se vad jag kan ändra.
orkar ändra.
vill ändra.

charlotta,
bilderna bearbetar jag i photoshop och ökar bland ljuset i "curves".
för en lite dimmigare känsla lägger jag ibland ett lager vitt som jag sedan drar ner i opacitet till önskad effekt.
bland annat.
men mest försöker jag så klart att fånga det rätta ljuset i kameran, en dålig bild kan man effekta bort, men en bra bild blir så mkt vackrare.

jenny,
det är ju hans varje dag gå till dagis-byxor ju!
men de fungerar så klart utmärkt även som vara hemma sjuk och sova-byxor.

Anonym sa...

När man inte orkar ställer man om kraven och skaffar hjälp för att orka med det viktigaste, vara en närvarande mamma och fru. Eliminera alla saker runt omkring som tar allt för mycket energi från detta. Beställ matkasse till dörren = ingen matångest i affären och 5i5 när blodsockret ligger och skvalpar i tårna. Hur viktigt är det egentligen att gå på gym och träna om man ändå bara får ångest av det? Bestäm dig för att skita i det i ett år, ta en promenad om det passar annars skit i det! Gör bara må-bra-grejer och fuska med resten, det kan man alltid fixa sen. Lev väl!!!