2011/01/03

Om goda råd.

Mineralpuder, vad har ni för erfarenhet av det?Jag använder ingen underlagskräm tycker att det är klibbigt och obehagligt jag har enbart en täckande kräm för att täcka röda områden vid näsvingarna och blå områden vid ögonvrån.
En gnutta puder och sedan rouge.
Men mitt stora problem är att jag alltid är lite för torr.
Och samtidigt lite för oljig.

Om jag nu ska prova minderalpuder som jag förstått ska vara mkt bra.
Vilket ska jag välja?
Är det stor skillnad mellan märkena?

14 kommentarer:

Anna sa...

http://arbetarbladet.se/merlasning/konsument/1.10398-mineralpuder-ett-naturligare-val

Jag använder L'Oreal... det är ok. Förutom att borsten är så rivig. Man får använda haklapp i form av badlakan när man ska använda det om man inte ska sabba sina kläder. Det går liksom inte att borsta bort som puder utan blir krämigt så fort man rör det.

spunnet socker sa...

Jag använder Bare Minerals och är supernöjd! Har visserligen inte provat nåt annat, men jag har hört att folk är nöjda med Body shops. Jag tycker ungefär samma som du om flytande foundation, men mineralpuder är grejer, det!

Ulrika sa...

Jag har provat både Bare Minerals och Isadora. På mig funkar Isadora bäst.

Åsa sa...

Å jag har faktiskt sheer cover, jag gick på reklamen och för mig stämmer den. Har provat i.d förut och Max factor men s.c är bäst. Dessutom till ett bra pris.

TuvaMinnaLinn Vintage (a love story) sa...

http://www.tuvaminnalinn.se/2009/11/02/mina-mineraler-en-bekannelse/

Allt som är värt att prova har jag provat. Nu kör jag Mac på vintern och Tromborg på sommaren.
(Då jag vill ha matt hy på vintern och mer skimmer på sommaren)

Men det är väldigt individuellt vad som funkar. Jag trivs personligen inte med i.d, men väldigt många gör det så det kan vara en bra ände att börja i. Gå till någon och se till att få hjälp att välja rätt nyans. Då kan de pensla på lite och sen kan du låta det ligga under dagen och gå tillbaka nästa dag och köpa det om de känns bra. Investera också i en bra borste även om det svider, borsten gör lite halva grejen.

Mac är prisvärd (350 någonting) och kommer med en applicator som funkar bra.

Clara sa...

Ett bra och extremt prisvärt märke är Everyday minerals. Lite krångligt eftersom man måste beställa via nätet, men googlar man på det får man upp massa swatches så kan man se ungefär vilken nyans man ska ha. De har små gratis provburkar de skickar till en också, man betalar bara frakt. Kan varmt rekommenderas!
/Clara

Petnoga sa...

Testa den här:

http://www.kicks.se/maybelline/makeup/bas/foundation-c104/dream-matte-mousse-p8880#product-info-read-more

Josefina sa...

Body shops är den enda jag testat, är jättenöjd! Har lite samma hudtyp som du, oljig och torr på samma gång. Mineralpuder är det enda som funkat hittills. Deras borste är super, även om den kostar ganska mkt. En burk räcker också sjukt länge, man behöver inte använda särskilt mkt.

Värt helt enkelt!

Anonym sa...

Cliniques mineralpuder kan jag verkligen rekommendera. Superdrygt, bra förpackning inklusive liten borste som perfekt får plats, prisvärd. Jag köpte den på kicks och vid det tillfället fick jag en superbra concealer på köpet så det blev tom billigare än om jag hade köpt mineralpuder från ett billigt märke typ L'Oreal.

Eikerota sa...

Hei,
ja jeg har samme utfordring m min hud. Dessuten pigmentproblemer etter alle graviditene og bruker mye solkrem... Jeg er veldig fornøyd med id sitt mineralpudder;-)

fmi sa...

jeg hadde valgt en fra de merkene som selger (nesten) bare mineral sminke, ikke l oreal og liknende.
det er fordi de vanlige markene har ofte en del dårligere innhåldsstoffer. og da får du ikke helt den utbalanserte effekten som du har lyst på (selv om det ser bra ut som minke, særlig i begynnelsen).
(en grunn er at de ofte bruker silikoner!)

selv har jeg ikke prøvd everydayminerald eller linende merker men blander min sminke selv.
det er ikke veldig lett og jeg er ennå ikke helt fornøyd med hvordan man an bygge sminken opp til høy dekning, men det er bra for min hud og jeg har kontroll på hva jeg smører på.

Emma sa...

Jag är slav för produkter från i.d. Har, som många säger, inte testat något annat, så sådär särskilt vetenskaplig blir inte min rekommendation, men jag har aldrig känt att jag behöver ha något annat heller. Använder jag det regelbundet blir min hy fantastiskt fin, och synliga porer försvinner. I början tyckte jag att det kunde stickas lite i huden, speciellt om jag blev varm eller svettig, och ibland kunde jag känna att basen blev lite blank. De är de enda baksidorna jag upplevt. Stickandet gick över när huden vant in sig, och blankheten fixade sig med Mineral Veil och en bra borste.

Ser att många skriver om dyra borstar, vilket ju är sant. Personligen gillar jag inte i.d's borstar nåt värst (förutom concealerborsten och full flawless face, och har fått byta ut kabukin två gånger för att den var sticksig och hård), men kan tipsa om en sida där jag köpt mycket borstar som jag är otroligt nöjd med, och till riktigt bra priser. Inget jag tjänar pengar på själv vill jag bara förtydliga, utan ett helt vanligt tips. Speciellt Kabukin och den mjuka, snedklippta ögonskuggspenseln är grymma.
http://www.makeupshowbrush.se/

Ska man köpa i.d är det skitbra att ha en kompis eller bekant i USA som kan hjälpa till att handla. Galet mycket billigare där. Annars är Tradera faktiskt riktigt bra för just i.d-smink.

Bra tips av TuvaMinnaLinn att gå och få prover också. Hoppas du hittar en favorit i mineralsminksdjungeln. Lycka till!

Joanna sa...

fantastiska råd!
jag visste väl att ni skulle vara snälla och dela med er.

tack tack, nu återstår bara att välja bland alla goda tips.

B-b-b-etty sa...

Jag har provat MAC;s mineralpuder, gillade inte det särskilt mycket för det syntes typ. Har testat i.d, funkade bra nåt år sen fick jag allergisk reaktion av det. Använder endast deras puder som saknar bismuth som många reagerar på.

Nu kör jag på Everyday Minerals och Rejuva Minerals. Båda är billiga och vansinnigt bra, så är provburkarna billiga hos E.M, och räcker hur länge som helst.

Jag är lite torr på kinderna men sen lite fet på resten och det funkar bra.