2009/11/23

Om mina kära läsare.

Jag har fått för mig.
Att de flesta som läser min blogg är kvinnor inte så många under 20 och alla med väl fungerande tänkande hjärnor.

Det är inte ofta jag skriver inlägg som ger något att reflektera över.
Men när jag gör det.
Kommer intressanta ord och tankar.

Ibland föreställer jag mig att jag samlar alla i ett rum.
Hur skulle det se ut vilka skulle vara där?
Från vilka delar av landet skulle alla komma ifrån, hur skulle alla vara klädda och vad skulle de (ni vi) prata med varandra om?

27 kommentarer:

Erika sa...

En (= jag) skulle komma från Stockholm, vara 30 år och ha blond 60-talspage, svarta snörskor och rund mage med ett barn i. Jag skulle just nu prata ganska mycket om förlossningar men annars om populärkultur, feminism och miljöfrågor. Och den 11 augusti varje år skulle jag fira min och din sons födelsedag.

EvaP sa...

En av kvinnorna skulle vara 53 år och 180 cm lång, hon skulle känna en enorm lättnad över att vara bland likasinnade som inte tittade snett på kläder, längd och annat.

Kvinnan skulle ha grått och kort hår - just för att hon är stolt över sitt silverfärgde hår, ansiktet välbevarat och själen relativt intakt.

Hon skulle prata en hel del om filmer och böcker, om att utbilda sig trots fyllda femtio och om det häpnadsväckande att det är sant att livet uppenbart lättar när man fyllt femtio.

Troligen skulle hon vara klädd i en del H&M för hon gillar den klädkjedan, hon skulle antagligen har något plagg från Gudrun Sjödén och eftersom hon var bland människor som inte tittar snett skulle hon ta på sig något högklackat och bli de där 187 cm över havet.

Ganska troligen skulle hon ta av sig skorna och fälla upp sin massagebänk och ge massage i ett rum bredvid under någon timme - för hon gillar att massera och gillar att ge.

Det var ju tusan vad du fick mig att skriva!

Anonym sa...

En annan skulle vara 37 år, Stockholmare och inbiten söderbo. Ha 2 barn och en make. Håret är långt och grått under den på flaska inhandlade hårfärgen.
På kroppen skulle det med största sannolikhet sitta en klänning, runt halsen några halsband, under skulle det sitta en underklänning, svarta heltäckande strumpbyxor och redigt osexiga underkläder.
I Ipoden, strömmar det musik, alltid. Säkert Sisters of Mercy eller Fields of the Nephilim.
Jag skulle prata om livet i det lilla och det stora. Om världen och om feminism. Och om kläder så klart, för det är bland det roligaste som finns (och skor, men inte så mycket väskor)
/annika

Stina sa...

Ja en fjärde skulle då kanske vara jag. Är snart 21 år och uppsaliensisk studentska med rötterna i Gävletrakten.

Håret är ungefärligt rött och ansiktet osminkat. Jag skulle passa på att ha på mig en av alla mina klänningar som jag för sällan använder.
Böcker, film, miljö, sömnad & hantverk, loppis- & shoppingtips - och såklart kläder och skor. Det skulle jag vilja samtala om.

Eftersom det verkar vara en spännande blandning människor så skulle det nog inte vara brist på samtalsämnen.

Helena sa...

Den femte kvinnan blir då jag, 43-årig småländska som nyligen flyttat till Stockholmstrakten. Nyutbildad bibliotekarie nu ute på mitt första vik på ett gymnasiebibliotek. Mitt utseende...liten mörk, med ovanligt kort hår för tillfället, bara till axlarna. Det får nog snart växa ut igen. Före detta punkare...och fortfarande i själen. Klär mig numera alltmer i vintage - kjol och klänning, vilket jag inte vågat tidigare eftersom jag under en period av mitt liv velat smälta in i den grå massan. Jag skulle prata om vackra 40-talsklänningar, hantverk, stickning, filmer och böcker, vikten av att handla rättvisemärkta varor och kanske lite antroposofi...

Ulrika sa...

Jag vill också vara med i det där rummet! 38 år, keramiker, bor i Gävle. Pendlar dock varje dag till grannlänet Dalarna, där jag arbetar med hembygdsfrågor och byggnadsvård. Antagligen skulle jag se till att klä upp mig lite extra för det här fantastiska mötet. Någon av mina fina loppisklänningar och till det ett par stövlar. Håret skulle vara uppsatt i en fin och ganska komplicerad frisyr, dagen till ära.

Tror att jag skulle vilja prata om relationer, det roar mig ofta. Men jag skulle också vilja prata om konsthantverk och traditionell slöjd. Och lite byggnadsvård. Och lite bakning. Och lite sömnad. Och säkert om någon om de klänningar som personer i rummet bär. Tror det hela blir en mycket lyckad tillställning!

Pausfogel sa...

20 år, London, musikstuderande/blivande kontrabasist, glad, smått grubblande och omtänksam - jag skulle kunna prata om och lyssna till det mesta, relationer, kläder, matlagning, vackra saker, musik från pop till kontrapunkt. Jag skulle kunna komma med mina nya/to be dreads eller inbakade "fiskbensflätor", ett leende på läpparna och kanske något färglatt, något hittat, något hemgjort, något billigt eller något annat.
Det låter onekligen som något väldigt spännande! Vi har haft den diskussionen i det lilla, när lite alla möjliga började diskutera saker efter ett blogginlägg i min systers blogg.
Ett gäng människor med olika kopplingar till varandra, diverse gemensamma nämnare. Kan ju bara bli kaos eller kalas! :D Roligt!
Kram!

Anonym sa...

kvinna nummer åtta, det är jag det. fast jag har svårt att kalla mig själv kvinna trots att åldern (32 år) kanske kräver det. jag är från göteborg, socionom och popsnöre i själen. jag har dock lämnat de korta poppiga frisyrerna för långt och mellanblont hår.

jag vill diskutera det jag hört på p1. jag vill prata om musik och om böcker, om mode och om kläder. och föräldraskap och jämlikhet. det senare är jag mest upptagen av för tillfället. oftast läser jag din blogg när jag ammar min lilla Maj som är tre dagar äldre än din son.
/A

Anonym sa...

En 26 årig, utbränd, dalkulla som precis flyttat till Gävle, från Stockholm. Skulle nog inte säga så mycket i början utan bara bli inspirerad av Er alla. Men så fort jag fått lite kaffe så bubblar det mesta upp.
Skulle komma i svarta byxor, någon mysig kofta och gröna sneakers, kort hår som nu efter 10 år av färgande är naturligt mörkbrunt.

spunnet socker sa...

Det börjar bli fullt i rummet, men jag tänker minsann knö mig in! Jag som kommer är 27 år och har väl tagit tåget från Göteborg. Förmodligen kommer jag vara klädd i en extremt kort 60-talsklänning, ett plagg man ser mig i alltsom oftast. Dagen till ära blir det nog en nyproducerad i grå spets och ett par mormorskängor, kanske har jag skopåse med mina senast saron-fyndade lackskor med mig. Kan också hända att det blir en ljuvlig sammetsklänning som jag har köpt second hand hos drömma och mammas gamla skor som skomakarn förhoppningsvis har lyckats laga till dess. Jag kommer förmodligen att rota runt lite i garderoben innan jag bestämmer mig! Till det mitt signum: en rak, skarp page. Den frisyren har jag haft nästan hela livet, eller i alla fall alltid återkommit till efter diverse utsvävningar. Jag bär huvudet högt och känner mig som en kämpe i den, det har pratats mycket i Stil på sistonne om vad den frisyren har gjort för den feministiska kampen.

Jag skulle gärna diskutera feminism, varför mode och stil ses som något ytligt när det finns så mycket referenser och statements i det, be dig tala om några av dina bästa tips för secondhandfynd. Och så skulle vi diskutera kjollängd, det är nåt jag har funderat på. Det är rätt roligt, jag tycker att din stil är så fin och du bär verkligen upp den, själv känner jag mig riktigt tölpig i vadlånga kjolar. Ingenting får gå nedanför knäna för mig. Som min vän Elin skulle säga, det får gärna vara fittkort!

Hanna sa...

Jag är tydligen snart 27 år och skulle gärna vilja vara i det rummet jag med. Dagen till ära skulle jag för en gångs skull klä mig i något annat än musikfröken-kläder - kanske den där finfina vinröda klänningen från H&M som bara hänger i garderoben och väntar på att bli använd. Förmodligen skulle jag ha nån slags stövel till det...eller svarta converse om väderleken tillåter. Har alltid tyckt att högklackat är fint, och jag äger flera par, men mina fötter tycker inte om dem...
Röd klänning, rött hår som förmodligen hinner bli klippt innan dess...
Jag skulle förmodligen prata alldeles för mycket om mitt jobb (en högst ofrivillig arbetsskada), men mest sitta och titta på alla fina klänningar som tycks trängas i detta rum. Och kanske prata om att sy och skapa små egna saker...

LillaGrå sa...

Känner att jag också vill vara med! Det verkar vara ett alldeles underbart och intressant gäng det här!
Försenad är jag såklart (förlåt, förlåt, ursäkta så mycket), är tyvärr alltid det, helt ofrivilligt. En 33-årig västerbottniska bärandes kjol. Kanske blir det min nya beiga tyllkjol eller den turkosgrönaktiga, plisserade, med tyllkantad underkjol från noanoa. Mina finfina beiga vintageskor på fötterna, färgglada strumpbyxor på benen och silverringar på fingrarna. Det mörka håret i en nyklippt page och läpparna i en rödaktig färg. Jag skulle nog ha fullt upp med att lyssna på och delta i redan nämnda intressanta samtalsämnen. Lite barnsnack blir det ju lätt (har en 8-månaders och en 8-års), kläd-, sko-, väsk- och loppisprat såklart och gärna jämställdhetsfrågor, kultur (musik, teater, film, lite konst) och djur! Ingen har nämnt djur så jag får kanske prata för mig själv :)
Kram, och tack för att jag fick komma!

Anonym sa...

Hej
Jag vill också vara med. Förmodligen äldst i rummet, men förhoppningsvis fortfarande ung i tanken. Snart 69 år, uppvuxen i Gävle, sedan drygt 45 år bosatt i stad ca 10 mil söder om huvudstaden.
Det som fick mig att fastna för din blogg var din klokhet, sättet ditt att skriva på, din tidlöshet, dina reflexioner runt modet nu och förr.
Hur jag ska vara klädd blir ett huvudbry. Nästan hela mitt arbetsliv har jag tillbringat i "knytblus" eller något liknande. Fast i konvenansen. Efter pension revolution. Jeans och bekväma kläder. Jag gillar att shoppa, mer tjusiga ringar än kläder. Kanske kan du lära mig hur jag hittar mig själv i klädvalet. Tycker om att prata om relationer människor emellan, litteratur, min kolonistuga, linedance. Hoppas vi ses. Hälsn Sonja, hälsa Torsten o din själs älskade.

Anonym sa...

En Sonja till kommer det, nämligen jag som är 59...Det är fantastiskt att vi alla är här i så olika åldrar. Jag älskar kläder, textilier, färg och form och kan bli lycklig över att SE en liten bit av verkligheten - därför är också foto ett av mina stora intressen. Skulle gärna prata mode och dess uttrycksformer, vad vi visar om oss själva när vi klär oss. Sen vill jag förstås gärna prata om foto, gamla hus och loppisfynd! Samt relationer och LIVET för kvinnor i olika åldrar. Jag bor i Bohuslän vid havet, är biolog och har en bit av mitt hjärta i Göteborg, en annan i skogen. Jag kommer nog att ta på mig något vackert i djupt brunt, grått och svart (som byter mot mitt blonda hår med silver i), med läderstövlar, kraftigt läderbälte och stora silversmycken. Varma hälsningar, Sonja

Anonym sa...

Här kommer en hälsning från en nybliven 29årig mamma (det var så jag hittade bloggen, det nämndes barnkläder från sankt erikshjälpen i Gävle)till min lilla Tora. Dramapedagog till yrket och storkonsument av litteratur.
Jag skulle vara den som ställer frågor, jag är nyfiken och gillar att höra hur folk blev kära i varandra, vad de äter till frukost, varför de valde just den klänningen osv.
Jag skulle förmodligen komma i något prickigt och randigt nedtill med okammat hår. Tora börjar se likadan ut, tovig liksom.

Hälsningar Johanna

Hanna sa...

Jag vill också vara med! Jag är trettio år, har precis flyttat tvärs över landet till Den Stora Kärleken, har massor av barn (eget+bonusar) och husdjur (vill ha fler men det finns inte plats. än). Har pluggat historia och antiken flera år men precis tappat sugen precis på målsträckan. Jag skulle lyssna och lyssna. Dricka ohemula mängder kaffe. Ta en snus och sen gärna dryfta skräckfilm, om någon har boktips att ge, fråga om någon vet hur jag ska beskära mina träd och föreslå att vi tar en loppisrunda tillsammans. Börjar någon prata om antiken blir det svårt att få tyst på mig. Det enda som funkar då är att montera in bullar i truten på mig. Hur jag ser ut? 180 cm lång, trassligt hår, närsynt, klär mig udda enligt principen "det är väl aldrig fel med en tyllkjol (vinkar till liten grå) till tröja med transformerstryck och tantväska?"

Att ha det gott sa...

jag skulle stortrivas i detta gäng
Är en 52 årig kvinna från Uppsala
som varit/är långtidssjukskriven för utbrändhet /värk
Det skulle vi inte prata om alls
Jag skulle nog ha en klänning på mig ett par leggings och ett halsband

Ingrid sa...

Hej!
Jag skulle också vilja komma! Fyllde 40 år i somras och jag bor på vån 6 med utsikt över hela stan (Stan = Skellefteå). Går just nu två skrivarlinjer och försöker hitta mitt verkliga kall i livet. Vill gärna bli mamma också, men oroar mig för att det är för sent.
Är 175 cm lång och bredaxlad. Klädde förut i 50-talskläder för jag hade Marilyns mått + 10 cm :)(Dessvärre dolde jag kroppen med säckiga tröjor.)
Min frisyr är kortklippt med längre lugg på höger sida. Den är strimmig i svagt vinrött och ljusorange mot en mörkbrun botten.

Jag skulle troligtvis ha mina favoritbyxor. Ett par snäva stretchjeans. Ja, de är väl egentligen tajts, men ser ut som riktiga jeans. Jag älskar dem och har två par! Till dem skulle jag säkert bära mina Doc Martens-kängor. Känner mig jäkligt tuff i den ensamblen. Dagen till ära kanske jag bär en kortare klänning till. Och jag skulle prata om att hitta sin plats i livet, andlig utveckling, bloggande och mycket annat. Jag skulle lyssna mycket till alla samtal och låta mig inspireras!

ingen fara på taket sa...

34 år med en son på 4 år. Bor i Stockholm sedan 15 år men kommer från Hofors inte alltför långt från Gävle. Mörkbrunt hår med luggen som en våg och knut i nacken. Antagligen en tajt svart kjol, mormorskängor eller converse, skinnjacka och sjal. Pratar gärna och mycket och helst om inredning, barn, kläder och dagsaktuella frågor. Men lyssnar gärna också. Gillar folk som är feminister.

skriveblokk sa...

jeg hadde kommet og vært 26 år og fra trondheim. men jeg bor i oslo. jeg aner ikke hvordan jeg kom over bloggen din men jeg har lest den nesten hver dag i over ett år. og nyter det. selv om jeg ikke er så moteinteressert så liker jeg å ha det fint. og jeg liker din omgang med tekst. og å lese om hvordan du har det.

hilsen kaja.

Malin sa...

Jag kommer också! Jag är 48 år. Jag skulle ta med mig några av de felköp jag gjort för att jag blivit inspirerad av dig och glömt vad jag själv passar i :-)
Jag skulle också ha med mig ett handarbete och känna mig väldigt glad och förväntansfull på vägen till din träff!!

Anja sa...

Jeg ville komme litt seint, som vanlig, og være ei norsk jente på 24 år. Jeg ville hatt et pent, svart blyantskjørt, en lilla bluse og svarte, høye skinnstøvletter. Og siden jeg er bygginggeniør ville jeg snakka mye om hvor viktig det er med vakre lavenergibygg, siden altfor mange av nye symbolbygg lages forferdelig lite miljøvennlig. (Se f.eks. http://www.dn.no/d2/arkitektur/article1781857.ece), mens jeg drakk rødvin og lo masse.

Katarina sa...

Åhh jag vill också vara med! 25-årig bild- och dramalärare som mer än gärna pratar om kläder, skor, loppis, konstteori, sömnad och en massa annat. Jag skulle ha på mig en svart assymetrisk kofta, berlockhalsband och mina mormorskängor dagen till ära. Håret skulle ligga fint i flätor över huvudet, munnen skulle prydas av lite rödrosa och ett stort leende. Jag bor i Linköping men skulle gärna hälsa på i Gävle, har varit där en gång och jag minns en väldigt trevlig godisaffär

Johanna sa...

Och jag vill också komma, hoppar inte sent så där som det alltid blir för mig som aldrig kan bestämma mig. En 31-årig frilansjournalist från Uppsala som allt som oftast har stora hål på strumbyxtårna och en mycket trotsig tvåårig dotter i handen eller på cykeln.
Jag skulle nog ta på mig en klänning, säkert en randig för det är de oftast. Min nya bruna stövlar och mammas nystickade kofta som är min finaste just nu.
Gävle är ju inte så långt härifrån, en gång funderade jag på att börja pendla dit men så blev det inte.

Sophie sa...

och så jag förstås. nyss fylld 32 år men liten 5 månaders dotter boende på södermalm på sthlm tillsammans med en underbar man och pappa. jag skulle mest prata om relationer, svårigheten att hitta ett jobb som passar och hur man hittar fina secondhandkläder. vilken fantastisk samling människor.

Mia sa...

Vilken underbar tanke! Vilket möte det vore! Säkert en blandning mellan yta och djup. Många vackra kläder skulle man få beskåda.
Det är därför jag tycker så mycket om din blogg, den har intelligens och hjärta mitt bland all vintage-flärd.
Till ett sådant här möte skulle jag ta på mig en av mina finaste blommiga klänningar och de sötaste skorna. Och jag skulle tjata hela kvällen på dig om hur avundsjuk jag är på din guldfärgade kappa från Noa Noa. Köpte inte en när tillfälle gavs och jag hittar ingen second hand någonstans. Du är lycklig du!

Anonym sa...

Jag vill också vara med! Johanna nästan 30 som längtar efter ett barn och tycker att du är så lik min farmor när hon var ung. Jag skulle ha en klänning som var fin och färglad och skor som var för stora i vaderna och håret uppsatt med en kam.