2011/05/16

Om snälla pojkar och mogna män.
I kväll äter vi popcorn och tittar på Bridget Jones dagbok.
Det är många kvinnor som säger att de skulle föredra Daniel Cleaver framför Mark Darcy och jag undrar bara vilka slags kvinnor det är egentligen?

Vem vill inte ha den snälla?

Det måste vara någon slags eftersläpning i evolutionen att inte välja en man som är artig, omtänksam och trofast.
Och hur ska man förklara för pojkar som växer upp, att det bästa är att vara snäll, om tjejerna gång på gång väljer tuffa hockeykillen i 7 b istället.
(På mitt högstadium gick de flesta tuffa hockeykillarna i b.)

Alla tjejer borde intellektuellt förstå att det är den snälla mannen som är värd att satsa på.
Jag hoppas att de snälla männen förstår att det ibland bara tar några gånger för oss att hitta rätt.

10 kommentarer:

Anonym sa...

De snälla pojkarna vinner alltid i längden. Alltid. För hur coola och framgångsrika brukar de där hockeykillarna i 7b bli, egentligen?

Världen enligt J. sa...

Ja, verkligen! Jag har alltid varit livrädd för de tuffa hockeykillarna (okej, lätt överdrift) och tyckte inte ens att de var snygga. Tacka vet jag min supersnälla make - och jag hoppas att sonen blir lika snäll, rar och omtänksam han också.

TuvaMinnaLinn Vintage (a love story) sa...

Faktiskt har jag tänkt skriva min c-uppsats om just detta.
Om det där att "snälla pojkar inte få kyssa vackra flickor". Och den kommer att handla om kvinnor som motarbetar jämställdhet.
För det finns ju sådana, och jag är lite nyfiken på deras motiv. Minst sagt.

fröken lila sa...

min papa var/är en snäll en. mina bröder ocksá. och min bästa favoritmänniska som jag har lyckan att fá bo med, han är ocksá snäll. jag hade nog turen att alltid tycka mer om de snälla pojkarna i skolan. kanske för att dem var sá som pojkarna hemma. och jag skulle aldrig vilja ha daniel cleaver. hugh grant är ju lite smáäckligt. men mr.darcy däremot. vem vill inte ha en mr.darcy? och vem vill inte ha en mr.darcy i form av colin firth?

Joanna sa...

mrs pitepalt,
det låter väldigt bra, då vinner min pojke nog i längden.
hockeykillarna i 7b är som nu fullvuxna män ungefär lika hormonstinna och obstinata som när de gick i 7b.

världen enligt j,
jag tyckte nog att någon av dem var snygg, men var istället kär i en lång sparris som var hela TVÅ år äldre.
(vet ej om kärlek var besvarad.)

tuvaminna,
det låter som ett väldigt intressant ämne, skulle gärna läsa mer om en sådan undersökning.
är dessa kvinnor medvetna om sina handlingar?

fröken lila,
vad fint att du har så många snälla runt dig.
hugh grant har verkligen fastnat i sitt fack av småstammande, föra tillbaka luggen med handen och klia sig i huvudet-facket.

det finns bara en mr darcy i mina ögon, och det är naturligtvis colin firth.

Fröken Märkvärdig sa...

Jag måste nog säga att jag tror det är betydligt fler snälla män än snälla kvinnor som blir valda. Kvinnor väljs kanske inte efter "bad boy" status men efter andra attribut, kopplade till utseende och uppförande. En kvinna som bara är snäll har nog faktiskt ännu svårare att bli vald än en snäll man. Jag tycker män verkar komma undan ganska bra med alla möjliga lyten och tillbehör och bedöms mycket mer efter sina inre egenskaper än dom yttre. Om man jämför med hur kvinnor bedöms och värderas.

Så ja, evolutionen är nog lite defekt åt båda håll och har fått ge vika för diverse indoktrineringar av kulturella ideal och könsrollsmallar.

Och Colin Firth som den äkta Mr Darcy i filmatiseringen av "Stolthet och fördom" är för övrigt helt fantastisk och lyckas vara både bad boy sexig och good guy snäll SAMTIDIGT!! :)

Tack för fin blogg för övrigt, har följt länge nu, men aldrig kommenterat tror jag!

minahistorier sa...

jag har heller aldrig fattat det där med att gilla "farliga" och hårda män. Det verkar så meningslöst när det finns så många snälla och roliga och fantastiska män.

Joanna sa...

fröken märkvärdig,
1. vad glad jag blir att du läser min blogg, och kommer med en så bra kommentar!

2. skillnaden mellan inställningen till samma beteende hos de två könen är verkligen ett ämne vi kan skriva oss blå om.
till exempel hur tjejen i högstadiet (jag håller mig tydligen till den åldern, måste ha varit många saker som etsat sig fast i mitt minne då, kanske att jag började bli varse om orättvisorna och särbehandlingarna då) som har kysst lika många som killen har.
det är naturligtvis inte killen som blir kallad hora.

samma gäller väl med mona sahlin och han klipp-och-klistrarn, sahlin fick ta en betydligt hårdare smäll eftersom det väl ofta anses som att kvinnan ska ha "koll på matkassan" och därför inte tillåts lika många felsteg vad gäller det ekonomiska.

colin firths mr darcy är verkligen allt i ett, rrr.


summercat,
eller hur!

Frida sa...

I min värld är bad boys inget man håller fast vid en längre tid. Dem har man att leka med. Vill man sedan ha ett r i k t i g t förhållande satsar man, förstås, på en snäll, rolig, varm och omtänksam man.

Ska man exempelvis komma över en snäll man är en bad boy utmärkt distraktion. Sen kan man släppa.

Grov generalisering, detta, men ... ungefär så känner jag.

Joanna sa...

ja, tänk frida så länge sedan det var jag behövde komma över en snäll pojke, hade nästan glömt funktionen av övergångsobjekt.

har nog däremot ändå alltid försökt hålla mig till snälla pojkar även då, bara inte fullt lika "rätta" pojkar, så att man kan släppa och gå vidare.