2012/09/11

Om min längtan efter perfekta hemmet.


Utöver min kris i kläder, krisar jag även i inredning.
Har börjat sätta upp visioner av det perfekta hemmet, och känner mig stressad för varje dag som går som jag inte färdigställt detta hem jag tror mig vilja ha (fast vet ej exakt vad det är jag vill ha, bara känslan det ska ge).

Steg 1.
Välja två serier porslin och ha alla delar, ett till vardags och ett till fest.
Men vilka två skulle jag i såna fall välja?
Och det är ju så fint att ha brokigt och olika och välja kopp efter humör.

Det här med vardag och fest kan jag applicera på mkt.
Jag önskar att min garderob bestod av bra vardagsplagg och bra festplagg, funktionella fritidsplagg.
Dito skor.
Dito väskor.

Jag vill gärna vara hon som har sina (ca) tre klänningar som folk förknippar med fest.
Men så är det ju så roligt att hitta en färg- och mönsterexplosion på loppis och när den ändå kostar bara 80 kr kan jag ju köpa den utan större övervägande.
Och så spricker hela min plan om det enhetliga, uppsorterade och stadiga hemmet/garderoben/tankeverksamheten (eftersom jag blir helt matt av att kastas mellan detta ständiga enhetliga, nej, brokiga, nej enhetliga! Brokiga!).

Och brukar inte stora bloggare få grejer de visat/nämnt i blogginlägg av någon granne eller bekant eller bara någon snäll som brukar läsa deras blogg?
Kan inte vi icke-stora också få lite grejer, jag tar gärna lite Mimosa och Paratiisi och om jag får drömma helt ohämmat – Pynta!

5 kommentarer:

TuvaMinnaLinn sa...

Känner igen mig.
Jag har typ en "gala garderob", och när jag inte går på galor (vilket är ca 365 dagar om året) så använder jag helst min mans garderob.

Drömma-Lotta sa...

Hehe, du kanske inte är den enhetliga typen?

Jag vet med all säkerhet att jag inte är det, men om jag hade haft råd, hade det å andra sidan varit liite mera enhetligt i köksskåpen och garderoben.

Jag tycker att du är väldigt vacker i mörka kläder och lite 30-tals stuk.
Du visade en bild på dig i kappa som en slags inspiration, tror att du har något där...

Mvh
en brokig blommig kvinna

Joanna sa...

TuvaMinna,
kan man göra varje dag till gala kanske?
För det tycker jag nog att man borde.

Drömma,
nee. Jag är väl inte det.

Om JAG hade haft råd, hade väl stil och lösöre bytts ut varannan vecka, så det är kanske bra att plånboken torkat ihop för tillfället, så att jag inte hinner vara spontan innan jag bestämt mig.

Tror att om jag tappar tjugo (ja tyvärr sant att det är så mkt, ej överdrift) kg så har jag en stor garderob av sånt jag egentligen vill ha.
Inkl. kappan.
Och skorna på den bilden borde jag kanske bara lämna in till skomakare, ist. för att som nu sitta och sukta efter nya kängor från Ecco som ändå kostar 1400 och inte alls är vad jag kan spendera just nu.

Och jag älskar ju brokigt och blommor.

Emma H sa...

Det är så konstigt att höra dig tala om att du vill ha det perfekta hemmet, för i mina ögon har du ju det redan! För en sån som mig med kreativitets-brist (och då jag gjorde mig av med två tredjedelar av allt jag ägde för drygt ett år sen) är ditt hem en utopi av mix-matchningar och tingestar av sentimentalt värde! Det jag försöker säga är: skicka det du inte vill ha kvar till mig ;)

TuvaMinnaLinn sa...

Ja, nog borde man göra det. Tror haken är att man blir bekvämare för ungefär varje timme som går känns det som ibland.