2009/09/20

Om olika versioner av budget.

I nästa nummer av Damernas värld.
Lovas vi en massa trendiga modekap alla under.
Tusenlappen.

Är det bara jag som tycker att beloppet tusen och ordet budget.
Sällan hör ihop?

Det är klart det är en fråga om definition det kanske är himla kapigt om man hittar det i en Chanelbutik.
Men locka mig inte gärna med modekap och budgetmode när det är priser.
Som de flesta anser som fullt normala och inte alls särskilt billiga.

5 kommentarer:

malin sa...

Jag stör mig alltid på sk budgetmode. Ofta är det "allt under 500 kr", och det betyder inte nödvändigtvis att det är billigt. En tröja för en femhundring är inte billigt, en vinterjacka för 500 är betydligt billigare. Budget för mig, ja då är vi inne på en hel outfit för en femhundring. Fast min budget tillåter sällan några klädköp alls, och second hand oftast. Eller rea på rea på kedjorna. För se, det kallas budget...

Anonym sa...

Håller helt och hållet med. Fast värst är det nog ändå när det gäller icke-budget kläder i svenska modetidningar. I Elle kan de ha ett modereportage med kläder där det står 'pris på förfrågan'. Eller 'clutch YSL 44 000kr'.

Pardon my french, men vem fan köper en liten väska för 44 000 spänn? Inte jag i alla fall, skulle inte ens göra det om jag vann 100 000 kr i månaden i 25 år på Triss. Var finns dessa svenska konsumenter som handlar kläder där pris anges på förfrågan och en väska kostar 44 000? Och hur stor är denna kundkrets?

/annika

Glamour-Och-Fläskpannkaka sa...

nä under 100-lappen,det är budget!

Stina sa...

Så sant som det är sagt! Och om det nu är mode under tusenlappen så är det ju inte direkt i spannet 50-1000kr utan snarare 800-1000kr. 1000kr är vad jag lägger på mat i månaden. 1000kr handlat i budget ska ge MINST tre plagg. Det är så skönt med bloggerskor som du och Underbaraclara som propagerar för vettiga fynd. Second hand är fynd på flera sätt: unikt, billigt och miljövänligt.

Att ha det gott sa...

jag håller med