2010/05/03

Om SJ och barn.

Hos SJ kan man inte boka biljetter till 1:a klass.
Om man åker med barn.

Smart SJ.
Mkt trevligt.

8 kommentarer:

Lisa sa...

knasigt!

Gina Americana sa...

And I thought Sweden was a small-Torstens friendly country!

Katarina sa...

Så diskriminerande. Låter som ett visst café i min lilla stad.

Anonym sa...

Men. Är de på riktigt eller? Herregud. Det finns väl "tysta avdelningar" för folk som absolut inte vill befatta sig med barn och annat som kan låta lite?

Fortfarande lycklig sa...

Kunde de inte ha en förstaklassavdelning där barn är välkomna och en vuxenavdelning? Gäller eg. hela tåget... Jag jobbpendlar ibland med X2000 och vet värdet av barnfritt = tyst när man ska försöka jobba. Och jag vet också värdet av att kunna åka tåg med kidsen utan att få onda ögat av folk som vill ha lugnt och tyst omkring sig.

Lisa P sa...

jamen at töverhuvudtaget boka vettiga biljetter på tåget när man ska resa med barn är hart när omöjligt. jag fick en utskällning av en grinig konduktör sist när jag hade ställt vagnen i den sk vestibulen eftersom det inte fanns nån vidare plats för den inne i vagnen, därinne stod nåt slags stolar och bord som man inte helt enkelt kunde flytta på. och då hade ag ändå suttit i telefon med sj i en halv evighet för att försäkra mig om att vi skulle få en plats där det fanns plats för vagnen och att vi skulle få sittplatserna bredvi varann och inte mittemot varann som gången innan jag åkte tåg. hur trött blir man inte. så kostar det löjligt mycket dessutom.

Joanna sa...

lisa,
visst är det.

gina,
one would think so!

kata,
verkligen.
och det där skitkafét, jag blir arg av blotta tanken.

sneakerkitten,
visst kan man väl tycka att det ska vara tyst avdelning för sånt.

fortfarande lycklig,
men kanske hellre hänvisa alla arbetspendlare till den tysta avdelningen?
för det som lockar i första klass är ju ofta det större utrymmet, och är det nåt man behöver när man reser med barn så är det ju just utrymmet.

lisa p,
det är ju faktiskt helt sjukt.
de där dubbeldäckarna som knappt rymmer en ryggsäck, hur fan ska man kunna resa med barnvagn?
senast vi åkte hade vi beställt tre biljetter, två vuxna och ett barn, och fick platser i den lilla avdelning som är längst fram mot föraren.
som ligger EN HALVTRAPPA UPP!
mkt smidigt med barnvagn.

Annaa M sa...

Jisses! Och det gäller inte bara småbarn utan ända upp till 15 år! En 14-åring med en bok anses alltså mer störande än en herre i kostym som oavbrutet talar i sin mobil så att hela vagnen hör det! Jag pendlade mellan Göteborg och Stockholm i massor av år och hade ofta med mig barn, särskilt de sista åren. Jag fattar om både bäbisar och springande småbarn kan vara irriterande för den som vill jobba, förstaklassvagnarna är ju i stor utsträckning arbetsplatser. Men under alla hundratals resor så var jag ändå aldrig med om att det var något problem, med varken egna eller andras barn som störde, så förbudet känns som en överloppsgärning.