2012/02/08

Om kloka ord.

Min make är klok.

" Jag är mest fascinerad av att både borgerliga och andra politiker talar om att vi ska vara flexibla på arbetsmarknaden. Medan alla trygghetssystem vi har bygger på fasta anställningar."

"Får jag vara ledig med lön, eller nedsatt arbetstid under småbarnsåren kan jag tänka mig att jobba till döden sen."

Apropå förslag om att arbeta till 75.
Från en statsminister som tror att det finns folk kvar i det här landet som faktiskt tror att man jobbar med samma sak hela sitt liv.
Den bilden slutade jag ha när jag var omkring 20.

Man kan läsa mer om saken här.
Av min kloka vän Jenny W.
(Jag omger mig av kloka människor, på så sätt slipper jag tänka själv och behöver bara citera samt länka. Puh och tack och lov.)

7 kommentarer:

fröken lila sa...

han är verkligen klok, din make. jag undrar hela tiden hur jag ska kunna komma in i detta omprisade trygghetssystemet när alla anställningar där jag evtl skulle kunna ha en chans är tidsbegränsade vikariat?

Joanna sa...

ja, det där systemet är nog inte så omprisat längre, eftersom det ju knappt finns fasta anställningar som anställningsform kvar på arbetsmarknaden.

så vi får väl försöka att ändra systemet istället för anställningsformen.

Petnoga sa...

Kaliber i P1 har nyss haft en serie om de osäkra jobben och de dåliga villkoren: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=1316&artikel=4909110

spunnet socker sa...

Verkligen klokt sagt! Har du lyssnat på P1 Kalibers serie om den nya arbetsmarkanden? Om visstidsanställningar, vikariat och ofrivilliga egenföretagare. Hur sjukt det är att alla som jobbar visstid betalar samma skatter som de som är tillsvidareanställda, men ändå inte har samma rättigheter att utnyttja socialförsäkringen. INGEN annan försäkring fungerar så att man betalar premien, men sen inte har rätt att använda den. Sjukt. Och nu såg jag att Petnoga ovan har tipsat om detta också. Lyssna. Det är skrämmande.

Joanna sa...

orkar jag lyssna på denna?
jag känner redan nu frustrationsilskan dränera mig på energi, men det låter onekligen intressant.
tack för tipset!

Anonym sa...

Men oj! Fint att bli länkad till från bästa bloggen! Och ja, din man säger ofta väldigt kloka saker. Stor, varm kram från en politisk redaktör som brukar titta in här för att göda sin kreativitet och få inspiration i sitt skrivande av sin kloka kamrat Joanna.

Anonym sa...

PS. Längtar just nu mycket efter våren så att jag får börja använda min loppiskappa i djupblå sammet.