2009/10/18

Om Clarks och 60-årsjubileum.


Deras 60-års-jubileum av ökenkängan firar Clarks.
Genom sex skor, ett för varje årtionde, tre för kvinnor tre för män.

Om man som jag.
Var en sån där ungvuxen, en som just gått ut gymnasiet börjat plugga på universitetet gärna något humanistiskt om inte konstvetenskap så filosofi eller allra minst etnologi i slutet av senaste sekelskiftet.
(Öh. Just den formuleringen fick mig att känna mig jättegammal, typ som hon i Titanic fast jag har inte sett den filmen).
Tyckte att vin var jättegott, helger spenderades på förfest och dansgolvet, enda anledningen till varför man gick till universitetet på fredagar var för att se vad som skulle hända till helgen om det fanns någon fest man ville gå på.
Te, höst, förmiddagsföreläsningar, fika på stan, Smiths till tusen och efter några år även Le Tigre och Strokes.
Då förknippar man nog slutet av 90-talet med.
Clarks.

Spinkiga poppojkar i desertboots helst svarta och tjejer med breda såna med sömmen mitt på skon gärna i mocka (de blev ganska snabbt förstörda i slaskiga vintersvenska städer) jag hade vita i läder.
Det var så det såg ut i Umeå alla vi som var på Scharinska och Kamenski och möjligtvis på Corona när Andreas Rosander spelade för då blev det en massa Smiths.
Och så kunde alla ha såna här.


Själv är jag mest förtjust i 50-talet och 70-talet.
70-talet skulle jag faktiskt verkligen inte tacka nej till.


Bilder från Clarks.

3 kommentarer:

Ulrika sa...

Haha! Jag hade också ett par vita såna med söm mitt på. I läder. Och ett par svarta också, fast de använder jag än idag. Smygarskorna kallar jag dem, för de går att smyga med så otroligt bra!

A och A sa...

Nämen jisses en sån nostalgitripp till studenttidens Umeå. Jag saknar... Dessvärre fick jag ont i fötterna av mina Clarks. Dom står fortfarande i garderoben. Kram Agnes.

Joanna sa...

ulrika,
de är verkligen smygarskor.
jag har de vita kvar, måste nog dock slänga dem i flyttrensningen, de har sjungit på sista versen i flera år egentligen.

agnes,
eller hur.
jag kände att jag höll på att spåra ur och skriva ännu mer om umeå och studenttiden än om clarksarna.

vad har du för modell då?
och storlek?
antingen biter du ihop och går ut dem (gärna nu när fötterna säkert blir gravidsvullna)
eller så langar du hit dem till en fattig nymamma med mest bara slitna skor eller för små skor (för att fötterna blev större av graviditeten).
kramkram.