2011/09/26

Om drömhus och det som alltid är vackert.


Rosor i motljus och båtar i glittrande vatten.
Det är saker som för mig är svåra att låta bli att fota.

Drömhus likaså.
Jag går förbi dem och fantiserar om livet där inne, hur inredningen är hur köket ser ut och planlösningen och jularna och stora fester.
Hur är det att leva där inne, hur skulle jag ha det om jag bodde där.

6 kommentarer:

Lillgull sa...

Jag brukar alltid tänka att folk som bor därinne nog går vilse. I sina stora hus. Sedan så tänker jag att de nog har sina problem de med.
Jag som kommer ifrån Rågsved men nu bor här i värsta villa idyllen, i ett av Sveriges rikaste områden. Jag går här i villaområdet varje dag med hund eller barn eller både ock. Jag har tänkt på en sak. Det är aldrig någon i trädgårdarna, aldrig någon man ser njuta av överflödet och detta underbara. Inte på 7 somrar har jag sett någon sitta och sola eller fika i sin trädgård. Gräsmattan är nyklippt och hålls perfekt av den utländska(polska) billiga trädgårdshjälpen. Men inga barn springer och leker på den. Frukten mognar och faller i drivor från träden. Sedan en förmiddag när herrskapet är på jobbet eller på höstlovs-semester på Hawaii, kommer inhyrd trädgårdshjälp i pickuper och rensar o krattar undan löv och fallfrukt och klipper gräset innan vintern. Jag vågar aldrig ringa på och fråga om jag får ta av den där frukten. Jag vill inte känna att jag ber om det som de ratat. Men grämer mig ändå över slöseriet. Jag tycker synd om dom som lever här och som inte förstår vad de missar. Att de inte ligger och jäser som nöjda malliga katter framför sina stora vräkiga villor och drömträdgårdar. De bara fortsätter jobba jobba jobba, och sedan åker de bort till andra sidan jorden såfort de är lediga.

Cecilia sa...

Hej! Brukar läsa din blogg, tycker du är himla härlig och jag är liksom du en norrlänning på vift i Sthlm. :-)

Måste bara säga; vilken superfin gul klänning du har på dig! Perfekt med lila/blå strumpbyxorna.
Brukar tänka på dina onda fogar, jag hade också jobbiga sådana under andra graviditeten. Men dina verkar sällsynt elaka. Önskar och hoppas att du på något magiskt sätt blir bättre (men jag vet nog hur dom fungerar dom där).

Unga fröken Karlsson sa...

Jag hittade min drömbostad på hemnet här om dagen. Jag kan verkligen känna hur det är att gå runt där inne när jag tittar på bilderna, jag känner på väggarna och handtagen, sitter i soffan och busar med framtida barn på parketten. Suck.

Chula sa...

Åh. Jag fantiserar också om livet i husen jag går förbi!

Lisa sa...

alltså åh. du är så fin. kan inte sluta säga det bara.

Alexandra sa...

å vilket drömhus! Och du är så fin så fin. Saknar mina magar nu.