2011/09/22

Om den grafiska Gudrun Sjödén.


Det här är nog en av de finaste bilder jag sett från Gudrun Sjödén.
Både bilden i sig och plaggen.

Och det där långa halsbandet som strötts ut över axlarna.
Sånt som ser så vackert ut men aldrig skulle fungera i verkligheten, på jobbet, på dagishämtningen, på veckohandlingen eller ens på krogen.
Men så himla fint ändå.


Bild från Gudrun Sjödén.

7 kommentarer:

Annika sa...

Åh. Så tänker jag varje gång jag ser knälånga kjolar på hösten. Jag fryser ihjäl i sånt så jag fortsätter med jeans, fastän jag är mycket mer kjol- och klänningsmänniska.
Värme trumfar allt. Tyvärr.

Joanna sa...

värme trumfar sannerligen allt, men tjocka höststrumpbyxor under en klänning tycker jag blir varmt nog.
fast jag kanske är för härdad, jag har ju klänning året om, de kallaste vinterdagarna har jag benvärmare, och så fryser jag arslet av mig eftersom jag fortfarande inte tagit tag i letandet efter riktigt bra mamelucker.

men en gång i vintras hade jag mysbyxor på mig när vi gick ut, och DET tyckte jag var svinkallt.
min käraste brukar tycka att det blir kallt i jeans, men vi är väl alla olika.

Annika sa...

Åh, ja, mamelucker. Bästa köpet någonsin i min höst/vintergarderob. Calidas i ull/siden. Apdyra för att vara ett så litet plagg. Värda vartenda öre.

Nackdelen är bara att jag bor i Skåne, och här blåser det så förbannat. I resten av landet fungerar det med ullstrumpbyxor/mamelucker/benvärmare. Inte här. Eller ja, inte för mig. Just därför tycker jag jeans är varma - de stoppar vinden i vart fall litegrann.

Jag borde kanske se till att härda mig själv ändå, jag har faktiskt trots allt en täckkjol. Ett par lite mer vindstoppande benvärmare/stövlar så borde det faktiskt gå.

Tant Grön sa...

Indeed! Jag förälskade mig i hela den senaste katalogen. Jag känner att jag bara MÅSTE ha underkjolen och de zickzackiga tajtsen hihihi

Anna Eleonor sa...

Det finns ett sportklädesmärke som heter typ Houdini. De har "mamelucker", fast jag tvivlar på att de heter så i deras sortiment. Men ett par värmande tajts i cykelbyxelängd.

Joanna sa...

annika,
"vill man bliva fin får man lida pin" är iof ett av mina hat-talesätt, blåser det så blåser det, håll för tusan jeansen på om du fryser ihjäl annars.

tant grön,
tajtsen var också något jag föll för.
plus den där randiga klänningen på bilden.

anna eleonor,
åhå!
tack för tipset!

Lonesome Mama sa...

jag blir helt tokig av svartvitt randigt och gult, det kan nog vara det mest tilltalande jag vet.