2011/09/09

Om pannacottan.



Förra hösten var jag helt besatt av att göra pannacotta.
Bjuda på pannacotta.
Och testa olika smakkombinationer med pannacotta.

Sen föråt jag mig naturligtvis, men nu tror jag att det är dags för en återupplivning.
Av det kära gamla receptet.

8 kommentarer:

Helena sa...

Men ge oss receptet då, ha, ha! Det är säkert väldans gott.

Snygg header.

Härligt att du uppdaterar så ofta!

Assnygg ny frippa.

Grattis till knodden i magen.

God bättring (dessvärre om hundra år verkar det som) gällande foglossningen. Vill inte vara världens mest okänsliga person men jag har varit dum nog att inte ta tag i min foglossning (min son är nio år nu....) förrän nu. Inte smart. Gör allt du kan och mäktar med för att vara snäll mot din kropp, hälsar en partner in crime.

Trevlig helg! Allt gott!


H

Ulrika sa...

Ja, just! Recepet då? Blev mycket, mycket sugen på fika nu! Majlis och jag måste nog bege oss till Sparven!

Joanna sa...

jamen ni, det är ju det vanliga grundreceptet på pannacotta.
sånt man bara googlar sig fram till.
sen adderar man saker man gillar, och hoppas att smakerna gifter sig i munnen.

helena, kul att du gillar!
när du säger att du inte tagit tag i din foglossning, hur menar du då? gör du övningar som ska förebygga? lindra?
är vilande i denna stund en bra nog tanke, eller förvärrar det om man inte också kombinerar med anpassad träning?

ulrika, din jäkla lyckans ost som kan gå iväg till sparven!

Esteterier sa...

En tjej i mitt kollektiv har också fått dille på pannacotta, kanske är någonting som går? :)

mika sa...

pannacotta är det bästa! och med gelésocker slipper man gelatin! recept på paketet! jag gillar smaksättningen vit blockchoklad med lemonlimesmak från fazer!

Joanna sa...

esteterier,
pannacotta funkar alltid, så det är väl det som gör att man så lätt får dille på det.

mika,
gelésocker!
bra tips, det ska jag börja med.

Johanna sa...

Åh, älska pannacotta! Jag måste göra det någon dag, har faktiskt aldrig gjort det själv. Är det lätt?

Gjorde crème brûlée för ett par månader sedan. Oväntat enkelt!

Joanna sa...

va!? tycker crème brûlée låter oerhört mkt svårare!
klarar du det måste du klara pannacotta.

pannacotta är döenkelt, det är bara att hetta upp och röra om och hälla över och sen ställa svalt, och sen – klart!