2010/02/20

Om så jävla små storlekar.


XS-M?
Varför?
S-L borde ju rimligtvis vara mitten.

Koftan jag ville ha tröjan jag ville ha och några andra plagg fanns faktiskt kvar.
I kväll när jag tittade.
Men storlekarna?

Det blev en fin gul halsduk och två små broscher.
Jag ville köpa dockan till Torsten men jag tänkte.
Att den kanske inte var bäbissäkrad och inte släpper ifrån sig småbitar att fastna i halsen.


Bilder från hm.com.

10 kommentarer:

Lisa sa...

Fast jag hörde av en tjej som jobbar på H&M, att storlekarna var rätt så stora. Hon har medium och kunde ha Xs på den randiga tröjan, men jobbigt att chansa också ju! Fin Kollektion annars. Men dumt med små storlekar som H&M alltid har. Dock. Känns det som. Känner mig alltid tjock när jag får hem kläder som jag inte kan ha eller provar, men oftast kan jag ha dem i alla fall eller när jag har tur hehe.

Hoppas du haft en fin lördag.

Emma sa...

Jag reagerade på samma sätt när jag kollade lite vid kl 16 på eftermiddagen, att det inte fanns L. Min man hade varit snäll och suttit och klickat hem lite grejer till mig vid kl 10, och han sa att då fanns det även L att välja på. Men det såg ju lite konstigt ut att det inte ens stod listat som slutsålt på eftermiddagen.

Camilla sa...

Jag var i butik och slogs. Jag fick tag på M och är vanligtvis M också. Tröjan passade precis. Jag tyckte till och med att den var lite liten i storleken. Kollektionen gjordes inte i L. Jag pratade med en expedit som sa att M skulle vara som L (42-44), men så var det verkligen inte! Måste ha blivit något fel. Kanske var franska storlekar :P

spunnet socker sa...

Jag fick precis vad jag ville ha! Gulrosa tröjan med svart rosett på bröstet (en annan än den på bilden) och den stickade klockade kjolen + en basker med glaspärlor i sista sekund. Jag tycker storlekarna var som vanligt på hm, men konstigt om de inte gjorde i alla storlekar! Det fick bli mitt lördagsnöje när mitt tåg var inställt. Nöjd!

Anonym sa...

För en gångsskull handlade jag från H&Ms designersamarbete. Det måste vara kulturtanten i mig som ropade (framlockad av min nya Hertha Müller frisyr).
Jag drar storlek S-M, helst M då jag inte gillar kläder som sitter för tight, men reagerade också på att L och XL inte fanns. Att påstå att M skall vara som L är en ganska blek ursäkt tycker jag. Svenska folket väger i snitt 13 kg mer idag än på 70-talet å då måste även H&M anpassa sina storlekar efter hur genomsnittskvinnan faktiskt ser ut. Fylligare och längre än för 40 år sedan.

I alla fall fick jag tag på det jag ville ha, plus den söta rosa-gulrandiga koftan till min dotter. Beställde båda halsukarna, rosa och gul och tre tröjor.
/annika

malin sa...

Överhuvudtaget tycker jag att H&M skulle kunna vara hudra gånger bättre med sina storlekar. Divided finns upp till 42 - vadå, finns det runda tonåringar? Eller vuxna med ung smak? Och H&Ms vanliga kläder finns oftast bara till L eller 46. Och Bib har världens tråkigaste tantkläder, som ser ut som dom gjorde 1995 - ingen utveckling där inte. Bara genom att gå upp ett snäpp i storlekarna skulle dom få massor av nya kunder. Så synd för dom att dom missar dom nu...

Ingrid sa...

Jag drar storlek XL/46 och jag tycker det är skittrist att man inte ska kunna ha snygga kläder fast man inte är en XS. Och jag tycker inte att jag är tjock. Bara bredaxlad och storbystad. Och varför kan inte en L vara en L på alla affärer, i alla märken? Lindex brukar vara bra, men deras XL är som XXL ibland. Kul att köpa L istället, men det blir så fasligt förvirrat. Och BiBs kläder är som tält. Jag passar inte in där heller. Hamnar ofta i kläm mitt emellan.

Sen ska jag inte ens börja skriva om H&Ms designerkollektioner. Jag tycker det är ren och skär diskriminering att inte vi som drar större stolek ska vara välkomna som kunder. XL är väl ändå en standardstorlek? På Impuls (visst heter det väl så?) finns storlek 42 om man gräver, men ska inte ens coola tonåringar få dra större storlek? Jag tycker det är förjävligt. Det är sånt här som skapar missnöje med kroppen. Jag känner mig aldrig så ful och fet som när jag inte hittar kläder i min storlek.

Sonja sa...

Håller fullständigt med er som skrivit. Jag älskar också kläder fast jag har 44, och det medför många begränsningar i butikerna. Av Sonia-kollektionen vågade jag bara slå till på en randig halsduk...
hälsar Sonja

A och A sa...

Jag blir i vanlig ordning förbannad och vägrar.

Anna-Karin sa...

Lade märke till samma sak och blev också väldigt väldigt arg och irriterad. Det blev inga plagg för mig denna gång.