2010/12/02

Om alla dessa parfymer.


Visst är det väl så.
Att det de senaste fem tio åren blivit färre med.
Parfymprover?

Inget i månadsmagasinen (vilket jag kan förstå den billiga varianten med bara en vikt sida är säkert inte alls snällt.
Mot allergikerna.)
Men även de små rören.
Vart har de tagit vägen?

Kan ingen som till exempel jobbar på Åhléns fast kanske hellre Kicks.
Eller liknande.
Berätta för mig jag vill ju så gärna veta.
Eller snarare så vill jag väl lukta och prova.

Det finns så många parfymer jag tror att jag gillar.
Se bråkdel på bild ovan.
Men det krävs en prövotid när det kommer till parfymer och tro inte att jag provar bara en.
När jag går in på en parfymaffär.
Även om avsikten är just denna.
Att prova bara en.
Så slutar det med att jag sprutat på mig cirka fem (jag rundar neråt här).

Doften som kommer av flera parfymer är ofta den jag gillar mest.
Men eftersom jag inte kan köpa alla vil jag så klart prova mig fram.
Till den bästa.
Och om alla parfymprover gått upp i rök är jag alltså förvisad till att gå in i butiker.
Och prova.
Och inte alls bli visare av den handlingen eftersom jag inte kan hålla mig från att prova alla.

Berätta nu.
Var gömmer sig alla parfymprover?

9 kommentarer:

malin sa...

prova ett riktigt parfymeri. jag gjorde det, och kom därifrån med minst tio prover, hur bra som helst. annars verkar dom bara ha ett begränsat antal prover av dom allra nyaste parfymerna, lite tråkigt tycker jag som har svårt att hitta en ny favoritparfym. alla felköp under åren har blivit lite dyra, och min favorit finns inte längre att få tag på... :(

Maria sa...

vet inget om parfymprover. Men däremot tycker jag det är fuskigt att andra får dofta gott och inte jag. Allergikern. Säkert finns någon doft jag skulle fixa, men orka testa sig fram liksom.

Joanna sa...

malin,
ah. bra idé. det ska jag så klart göra.

maria,
det måste vara väldigt jobbigt med allergi, särskilt om man råkar möta mig efter någon av mina hänsynslösa parfymprovarfrossningar.
då kan det verkligen inte vara lätt för er.

Anonym sa...

Du kan beställa samples på nätet för 3 dollar, hos luckyscent. Finns också i mängd, och billigt på Tradera och Blocket!
Tyvärr har det blivit snålare i affärerna med prover. När man köper en doft kan man, om man har tur (och frågar explicit) få med sig några prover på köpet. Snålt tycker jag, men det verkar vara annan policy nu än bara för några år sen! /Susanne, parfymnörd

maria sa...

Värst är stora evenemang med många kulturtanter, då är det som värst att vara allergiker. Väldigt blommigt och tungt då!

Cicci sa...

Jag brukar gå till NK eller Åhlens och glida omkring i parfymavdelningen och få ögonkontakt med en säljare. Sen brukar jag prata och "charma" vederbörande genom att prata passionerat om parfym och hur viktigt det är att verkligen känna in sin doft. Efter detta plockar säljaren upp doftprover av bara farten. Om det inte blir så frågar jag rakt ut om jag kan få prover. Jag får det alltid. Du skall veta att de har lådorna fulla med prover bakom disken. / Lycka till. P.S. Nk är lättast.

Eddwina sa...

Har du hört talas om The Perfumed Court i USA? De specialiserar sig enbart på att sälja prover - billigt också.
Luckyscent är ok, men denna sajt har prover i flera olika storlekar från ALLA märken. Inte bara de obskyra utan även de som finns i parfymdisken på Åhlens etc.

Helt underbart då man är parfymälskare men inte vill spendera hela lönen på en parfym som man tror ska lukta gott och så passar den inte.
http://theperfumedcourt.com/

Carrie

fmi sa...

å, at du skriver om perfume nå.
Jeg fikk en link til en tysk side med masse dofter som høres så spennans ut. de har spesialisert seg på nisjedufte, som man ikke kan få kjøpt overalt. og det betyr at man ikke kan prøve de noen sted heller. altså:( skulle gjerne prøvd en del av de der comme des garcons-parfumer. men de selges visst ingen sted jeg bor eller besøker.

fröken lila sa...

jag tror att det beror pá att det finns, sedan sisádär 2-3ár tillbaka en lag i EU om att üarfymer alltid máste ha med sig en innehállsförteckning. sá därför fár parfymerier inte bara fylla i smá provflaskor längre. men varför de har blivit sá snála med parfymprover som är fyllda av själva företaget beror nog pá just företaget. de tacker väl kanske att det räcker att man gár in i en butik och sniffar lite innan man köper. för mig háller det bara inte. men jag har börjat köpa parfymprover av www.ausliebezumduft.de - det är ovannämnda tyska websidan som specialiserat sig pá nischdofter. rekommenderas!