2012/01/13

Om sjukdomarna.

Gårdagen avslutades med en kaskadspya från sonen.Det är ju helt otroligt vad det kan spruta, vi är väldigt oerfarna inom detta område (tack och lov) men nu undrar jag mest – borde inte en höggravid kropp vara förnuftig nog att undvika falla för smittan?
Eller kanske undvika att gå in i förlossning medan spysjuk?

Är det något jag inte vill, så är det att föda med magsjuka.

6 kommentarer:

Anna sa...

Noroviruset är den moderna tidens pest! Smittsamt som sjutton. Hoppas verkligen att du klara dig, måste vara fasansfullt att få vinterkräkan som höggravid :O

Anonym sa...

När jag var på studiebesök på förlossningen berättade de att de har ett förlossningsrum med slussar och isolering, för gravida med infektioner. Jag tänkte, inte nog med att man ska ha födabarnont utan dessutom ska man vara instängd och spy... Vilket öde! Jag hoppas verkligen inte att du blir smittad!!!

Joanna sa...

anna,
vi har haft sådan tur alla år med vinterkräksjukan att vi stått emot den, alternativt enbart blivit lite lätt risiga i magen (fast då kanske det inte är vinterkräksjukan).

anonym,
åh nej, där rasade mitt försök till intalning om att gravida inte blir sjuka så nära förlossning.
herreGUD vilken pärs det måste vara.

Anna sa...

Har läst att en väldigt lycklig liten procent av befolkningen är immuna mot kräkviruset... ni verkar tillhöra denna skara. Vi brukar gå igenom eländet iallafall en gång per vinter (2 vuxna 3 barn). Blä.

Vilken gossig bild på Torsten! Fjunigare än fjunigast! Var väldigt nära att namna min son till just Torsten, men det blev till slut Valter istället.

Joanna sa...

anna,
ja hoppas!
(och bara därför kan jag ju garantera att jag kommer att ligga på toalettgolvet och spruta spya innan kvällen är över.)

visst är han söt.
helt tussig.
det är bara han och maten, inget mer finns i hans nya lilla värld.
och så den där bjässehanden som han placerat över bröstet.

det är en av mina favoritbilder på honom.

A sa...

Rent generellt tycker jag det verkar som att kroppen gärna väntar på att t.ex. en infektion ska vara över innan förlossningen sätter igång... Men för typ ett år sedan läste jag i Peter Jidhes frus Karins blogg att hon fick vinterkräkis och att kräkningarna satte igång värkarbetet och sen föddes barnet. Det lät himla okul. ÄT VITPEPPAR! Själv kornen hela, ett per tio kilo!